Deti a rodičia sa vracajú domov

13.06.2011 13:51

Krajina Haliganda otvorí svoje brány po roku už 22.júna. Košický areál Kasární Kulturparku sa vďaka Občianskemu združeniu Haliganda na 4 dni premení na krajinu detstva a tvorivosti na Festivale pre deti a ich zvedavých rodičov – Krajina Haliganda od 22.júna do 25.júna.

 

„Náš festival nie je divadelnou či hudobnou prehliadkou. Jeho jednotlivé podujatia len spoluvytvárajú jedinečný zážitok z krajiny detstva. Festival je tu kvôli zážitkom, kvôli stretnutiam, zábave a pocitu spolupatričnosti. Všetci sme boli deťmi a aj ako dospelí radi objavujeme veci nepoznané a tešíme, ak to dobré z minulosti ostáva nezmenené. Ako rodičia tak môžeme sprostredkovať tieto zážitky aj svojim deťom. Zážitky, skúsenosti a pocit je to, čo si so sebou všetci nesieme aj do dní nepohody,“ hovorí o myšlienke festivalu Silvia Sorgerová z OZ Haliganda.

 

Na otváracom ceremoniáli sa možno stretnúť s Pavlom Hammelom a s malými tanečníkmi zo SZUŠ Boby Brelly v spoločnom vystúpení. Program špeciálne vytvorený pre obavateľov Krajiny Haliganda má aj Peter Lipa, Braňo Jobus, folkový spevák Peter Janků, skupina Metelica a Miro Jilo, Iná hudba s krstom nového CD. Zo zahraničia prídu dve maďarské divadlá pre deti s pantomímou aj bábkovým divadlom bez slov, kde jazyková bariéra nehrá žiadnu úlohu. České vydavateľstvo Baobab naučí deti ilustrovať, čítať, Divadlo Marky Míkovej – princeznej z rozprávky Jak se budí princezny zasa hrať divadlo. Česká kapela Traband bude mať na koncerte svoju slovenskú premiéru spolu s krstom nového CD. Pepa Nos sa predstaví nielen ako spevák ale aj ako jogín. Ela a Hop, Podhradská a Čanaky a ďalších 32 podujatí – koncertov a divadiel čaká na všetky deti a ich zvedavých rodičov.

 

Zdroj: www.haliganda.sk