Spoločná letná dovolenka na Morave

02.09.2011 14:27

Hotel U hejtmana Šarovce, Uherské Hradište, Česko

Termín 21.8. – 26.8.2011

 

A znovu je tu leto! A s nim prišla aj naša spoločná túžobne očakávaná dovolenka mamičiek so svojimi detičkami. Takže poďme rýchlo zbaliť kufre, nachytať deti na cestu, rozlúčiť sa s našimi drahými polovičkami a hurá za oddychom a dobrodružstvami...

 

Asi po hodinke cesty  autobusom sme dorazili do cieľa, ktorým bol tento krát Hotel U Hejtmana Šarovce v Uherskom Hradišti. Príjemné privítanie v tomto prekrásnom hoteli s bohatou minulosťou, komfortne zariadené izby a milý ústretový personál nás ihneď presvedčil o tom, že o naše pohodlie a spokojnosť bude veľmi dobre postarané.

Okrem pohodlia a výbornej stravy, bol pre nás prichystaný aj bohatý  dobrodružno-poznávací a relaxačný program, ktorý sme počas nášho týždňového pobytu deň po dni s radosťou a očakávaním prežívali.

 

K bohatej ponuke programov patrila bez pochyby návšteva westernového ranča v Kostelanoch, ktorý sa nachádza v prírodnom parku Chřiby a  dýcha nezabudnuteľnou atmosférou divokého západu. Detičky s rozžiarenými očičkami pozorovali z úplnej blízkosti koníkov pasúcich sa na zelených lúkach. Keď sa deťúrence vynadívali na koníkov, išli sme sa pozrieť do indiánskej osady, kde sa detičky rýchlosťou blesku „stratili“ vo veľkých indiánskych stanoch. Indiánov sme tam však bohužiaľ nezastihli, boli vraj práve na love :-) . Tak sme sa pomaličky pobrali preč, ale na malé osvieženie pri kávičke s keksíkom  a chladenej malinovke sme sa ešte nechali zlákať.

 

Program výletov sme mali naozaj veľmi pestrý, nechýbala v ňom ani návšteva hvezdárne, prehliadka skanzenu v Strážnici, plavba po Baťovom kanále či  „prepadnutie“ pravej pirátskej lode, zakotvenej v blízkosti vysokého majáku.  

 

A aké by to bolo leto, bez vody, slnka a aquaparku plného šmýkačiek, toboganov, bazénov a detských bazénov?  No žiadne! A preto sme neváhali, nabalili sme plavky, kolesá, deky, opaľovacie krémy, okuliare, nasadili sme si klobúky na rozhorúčené hlavy a vybrali sme sa za veľkým vodným dobrodružstvom. Aj tí najväčší bojazlivci prekonali svoj strach a užili si  jazdu na obrovských toboganoch či vodných šmýkačkách. Mamičky samozrejme nelenili a pridali sa k nim :-) .

Vyhladnutí a unavení sme sa vrátili do hotela, kde na nás už čakala výborná večera a osviežujúce ovocné šťavy. 

 

Po každom dobrodružnom dni plnom prekvapení a zážitkov, nám veru úžasne padol oddych a relax v jedinečnej wellness oáze hotela Synot. Novú silu a energiu sme mali možnosť načerpať v parnej soľnej saune,  bylinkovej saune, fínskej saune, v salóne krásy, vo whirpoole či v bazéne s protiprúdom. Jednoznačne najväčší úspech zožal teplý zábal z morských rias, ktorý si veru nenechala ujsť ani jedna mamička :-)

 

A keďže každej „rozprávočke“ je raz koniec, aj naša dovolenka sa raz musela skončiť. A ako lepšie ukončiť dovolenku s deťmi, keď nie návštevou ZOO v Lešnej?

To bolo radosti - žirafy, slony, nosorožce, austrálske klokany, medvede, zebry, obrovský lev, opice, exotické vtáky, papagáje, krokodíly, no veru množstvo zvieratiek od výmyslu sveta si detičky mohli dobre poobzerať. Každé bolo zvedavé na iné zvieratko, ale v takej krásnej veľkej zoologickej záhrade nebol problém nájsť si práve to svoje obľúbené. Pred horúcimi slnečnými lúčmi sme sa po dlhej prechádzke zoologickou záhradou na chvíľočku schovali na detskom ihrisku, kde sa detičky do sýtosti vyhrali a vybehali a mamičky sediace na lavičkách pod košatými stromami si mali možnosť na chvíľku vydýchnuť a osviežiť sa ľadovou kávičkou.

 

A ešte posledná spoločná fotografia na rozlúčku a autobus môže štartovať smerom Trenčianske Teplice, kde už na nás netrpezlivo čakajú oteckovia, ktorých sa už detičky ale samozrejme aj mamičky pravdu povediac už nevedia dočkať!!! :-)

 

Keď prichádzame domov, z autobusu hlasno znie detský spev...

 

Už sme prišli z výletu, z výletu, z výletu.
Nezmokli sme, už sme tu.
Už sme tu.

Mamička nás pochváli, pochváli, pochváli.
Že sme všetko spapali.
Spapali.

A otecko bude rád, bude rád, bude rád.
Že bude mať koho zdrať.
Koho zdrať.

A my sa mu nedáme, nedáme, nedáme.
Pod posteľ sa schováme.
Schováme.

A otecko za nami, za nami, za nami.
S čaptavými nohami.
Nohami
.

...so spevom dochádzame šťastlivo a spokojne domov.

 

Milé mamičky, milé detičky

                                                 ...o rok znova dovidenia :-)

 

Autorka článku a foto: Helenka Žáčková