Divadielko - Rozprávka o Jankovi Polienkovi.

18.03.2010 14:32

 

V stredu, 17.3.2010 sme boli pani riaditeľkou našej Materskej školy v Trenčianskych Tepliciach pozvaní do priestorov škôlky na bábkové predstavenie  o Jankovi Polienkovi. Naše malé Ovečky sa všetky veľmi tešili už od avizovania danej udalosti, no nanešťastie väčšina z nich ochorela a museli ostať doma.

 

Prísť sa podarilo piatim ovečkám: Laurinke, Emke, Adelke, Nelke a Peťkovi. Keď uvideli všetky detičky v škôlke, dosť ich to rozrušilo a hneď sa túlili k maminkám, ktoré s nimi ostali aj počas predstavenia. Všetkých päť ovečiek sa ale intenzívne zapájalo do deja, kedže rozprávka bola veľmi pútavá. Bábkoherci z divadielka okrem rozprávania rozprávky a hrania s bábkami, nabádali detičky hravou formou k odpovediam na otázky. Pomocou detskej fantázie rozvíjali dej, čo by sa asi tak mohlo stať a celé predstavenie niektoré z nich aj zabudli dýchať...

Naše štyri dievčatá a chlapec sa tešili nielen zo samotného predstavenia, ale aj z návštevy škôlky, ktorá poniektoré z nich privíta už v septembri. Tie moje si večer pred spaním vyžiadali repete a keď som náhodou trošku zmenila dej, hneď ma opravovali :-).

 

Pani riaditeľke Horilovej veľmi pekne ďakujeme za ochotu a možnosť zúčastniť sa na predstavení a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu medzi Materskou školou a Rodinným centrom Ovečka. Do budúcna pripravujeme aj adaptáciu na škôlku pre tých, ktorých škôlka očakáva v septembri, máme sa na čo tešiť.

Autor: Miška