Hodinka pre maminy v Športklube

23.01.2010 22:35

Ten, kto vymyslel názov materská dovolenka, bol zrejme dosť mimo. Pretože nazvať prácu na 24-hodinový úväzok dovolenkou rozumne uvažujúci človek asi nemôže. Samozrejme, že našich drobcov zbožňujeme a život bez nich si už nevieme predstaviť. No aj my maminy si potrebujeme občas oddýchnuť a vypadnúť z každodenného kolotoča kŕmenia, grckania, prebaľovania, varenia, upratovania, kadenia, uspávania, prania, preč od všetkých tých plienok, cumlíkov, hrkálok, kočíkov a plaču. Proste odreagovať sa a oddýchnuť si, pretože šťastná mama = šťastné dieťa. Tak vznikla hodina pre maminy.

Na našu prvú dámsku jazdu dňa 22.1. 2010 dorazilo šesť mamičiek, ktoré odvážne zverili svoje ratolesti oteckom a neodradilo ich ani mrazivé počasie. Preskúmavanie nášho mesta sme sa rozhodli začať otestovaním bowlingovej dráhy v Marakane.

Hoci boli medzi nami ostrieľané  borkyne i menej skúsené takmer začiatočníčky, postupne si každá našla svoj štýl hry i obľúbenú guľu (favoritkou sa jednoznačne stala ružová :-). Pri druhej hre sme už boli sebavedomejšie a sily boli takmer vyrovnané. Víťazí však obvykle len jeden a tentoraz bola suverénne najlepšou Maťka.

Úplne najlepšia bola však atmosféra. Všetky sme sa výborne bavili a partia mužov na vedľajšiej dráhe mohla len závidieť. Márne nás lákali, aby sme sa pridali do ich hry, všetkým zvodom sme odolali.

Po hre sme si posedeli pri teplom čajíku, porozprávali zážitky, podelili sa o skúsenosti (ktože to mal najviac tých zľavových kariet ?) a po troch hodinách, ktoré ubehli ako voda sme sa rozišli domov.

Môžeme vás uistiť, že naši oteckovia to s deťmi zvládli, a určite to zvládnu aj tí vaši (len im treba dať šancu a nenechať sa obalamutiť predstieraním neschopnosti; naozaj dokážu oveľa viac než dávajú najavo :-), takže dúfame, že nabudúce sa k nám pridáte. Pretože my sa na ďalšiu hodinku pre maminy už tešíme.

 

Autorka textu: Andrea Trokanová