Poznáte Iskru nádeje?

18.03.2010 15:04

Určite to poznáte aj Vy. Sedíte za počtačom, hľadáte dôležité informácie, ktoré potrebujete pre ďalšiu prácu a tu zrazu narazíte na link, ktorý Vás zaujme, no vôbec nesúvisí s tým, čo hľadáte... Nedá Vám to, aj tak ho odkliknete a zrazu sa pred Vami objaví množstvo informácií, síce iných, ako ste pôvodne hľadali, no i tak veľmi užitočných.

To sa stalo nedávno aj nám. Pri jednom z takýchto hľadaní sme narazili na stránku www.iskranadeje.sk. Zistili sme, že ide o neziskovú organizáciu, ktorá pôsobí v Dubnici nad Váhom a poskytuje služby v oblasti sociálnej pomoci, sociálnych služieb, humanitárnej starostlivosti a v oblasti výchovy a vzdelávania. Rovnako nás zaujali aj ich aktivity.

Po dôkladnom "preštudovaní" webstránky sme ani minútu neváhali a hneď sme si dohodli stretnutie s dvomi zakladateľkami Mgr. Aďkou Vančovou a Mgr. Slávkou Letkovou. Stretnutie sa uskutočnilo 16.3.2010 v Trenčianskych Tepliciach. Bolo pre nás všetkých veľmi podnetné, dozvedeli sme sa množstvo zaujímavých informácii o sebe navzájom, o našej činnosti a cieľoch do budúcna. Taktiež sme sa dohodli na nadviazaní neformálnej spolupráce na aktivitách jednotlivých organizácií. Na záver stretnutia sme našej milej návšteve predstavili Ovečku, ktorá sa im veľmi páčila.

Veríme, že obe naše mladé organizácie sa stanú dôležitou súčasťou komunitného života našich miest a našou vzájomnou spoluprácou rovnako prispejeme k zvýšeniu kvality a dostupnosti sociálnych služieb pre obyvateľov.