Prednáška prvej pomoci

18.03.2010 14:45

Už od založenia našej Ovečky sme sa my maminy veľmi tešili na všetky prednášky, ktoré nám podajú pomocnú ruku pri výchove, či starostlivosti o naše ratolesti.

V pondelok, 15. marca sme dali priestor prednáške k téme súvisiacej so zdravím. Tentokrát nám prednášal pán Ráček, zdravotník-záchranár. Celá prednáška sa niesla v duchu, rozprávajme si o tom, čo je aktuálne a potrebné pri deťoch vo veku tých naších, teda deťoch najmenších.

Od upozornení typu, zabezpečte všetky nebezpečné priestory (schodištia, zástrčky, plyn, oheň, vodu) až po rady, čo robiť, keď má bábätko horúčku, aký je rozdiel medzi úpalom a úžehom a v akom prípade je nutné a vhodné volať 155 (boli sme uzrozumené aj s tým, že je určite vhodnejšie volať 155 a nie 112, ak vieme že sa to týka práve zdravia). Taktiež sme sa dozvedeli, čo pomáha pri kašli, čo robiť pri uštipnutí hmyzom alebo hadom a taktiež jednu veľmi ale naozaj veľmi dôležitú vec, pokiaľ ide o úrazy: „nespanikáriť a zachovať kľud“.

Do diskusie sa zapájali aj samotné mamičky, ktoré majú akú-takú skúsenosť s rôznymi situáciami a veríme, že táto prednáška bola a bude prínosom pre nás, aj keď na druhej strane pevne dúfame, že tie zložitejšie a vážnejšie rady nebudeme nikdy potrebovať. Nech sú tie naše deťúrence len a len zdravé a snažme sa im zabezpečiť bezpečné priestory a okolie :-)

Ešte raz ďakujeme p. Ráčkovi a veríme, že príde opäť medzi nás s ďalšími dôležitými radami a informáciami.

Autor: Miška