Rozprávkový denný táborček

27.08.2010 14:48

Tak, a je za nami... Prvý táborček, ktorý se uskutočnili v našej Ovečke... A bol krásny!

Pôvodne sme náš táborček pripravili pre škôlkarov, no keďže sa nám prihlásilo málo detičiek, rozhodli sme sa pre malú zmenu. Miesto škôkarov sme privítali medzi nami detičky, ktoré sa do škôlky chystajú až tento rok. Pre deti aj rodičov to bola zároveň i generálka pred ozajstou škôlkou.

Počas celého prázdninového týždňa v dopoludňajších hodinách sa 8 detí (v posledný deň dokonca 11) zabávalo a šantilo spolu s krásnou princeznou a zakliatou žabkou, ktorá sa v posledný deň aj vďaka deťom premenila na princa. Princezná i žabka sprevádzali deti rôznymi rozprávkami a spoločne zažívali dobrodružstvá: piekli tortu, hľadali vlnky, chytali rybičky, pretekali v skoku so žabkou, zbierali jahôdky, schovávali sa, maľovali krásne perníčky na perníkovú chalúpku...

Ich spoločné dopoludnia boli naplnené rôznymi aktivitami, ktoré prispievali k rozvoju ich osobnosti a zároveň osamostatňovaniu sa. Celý táborček totiž absolvovali bez rodičov :-)

Na začiatku sme vstupovali do realizácie táborčeka trochu s obavami, no na záver sme sa všetci tešili z veľkého úspechu. Naše ratolesti zvládli svoje prvé samostatné krôčky, radosť sme mali aj z krásneho programu, ktorý pre deti pripravila Janka Koníková s Romankou. Ďakujeme im za ústretovosť a profesionalitu! Veríme, že detičky i rodičia aj vďaka ich trpezlivosti zvládnu prvé dni v škôlke bez väčších problémov.

Už teraz sa tešíme na ďalšie dobrodružstvá!