Vzdajte úctu svojej mame v Trenčianskych Tepliciach

29.03.2010 23:00

Tento rok v našom meste po prvý krát zažijeme veľkú oslavu materstva!

Stane sa tak 8. mája 2010 v čase od 15:00 do 18:00.

 

Rozhodli sme sa pripojiť k materským centrám z miest a obcí Slovenska, ktoré sú rovnako členmi Únie materských centier a zorganizovať u nás podujatie pod názvom "Míľa pre mamu". V našej snahe nám významnou mierou pomáhajú a podujatie spoluorganizujú aj Mesto Trenčianske Teplice a Kúpele Trenčianske Teplice.

Hlavnou aktivitou je prejsť míľovú trať na znak úcty k matke. Začínať budeme pri Kostole sv. Štefana, kde bude prebiehať registrácia účastníkov a pôjdeme smerom ku Kúpeľnej dvorane. Na tejto trase Vás bude čakať niekoľko prekvapení, ktoré určite spríjemnia Vašu prechádzku. Pre deti sú pripravené aj ďalšie atrakcie v podobe skákacieho hradu, jazdy na koníkoch, výroba keramiky či maľovanie na tvár. V stánku materského centra si môžete zakúpiť jedinečný darček pre svoju mamu. Malých aj veľkých isto osloví program, v ktorom vystúpia tanečné skupiny detí z Trenčianskych Teplíc a okolia, naši tancujúci tigríci, divadielko, hudobná skupina Boží šramot a iné... Programom Vás budú sprevádzať herecký a manželský pár Kamil Mikulčík a Kristína Farkašová!

Veríme, že tento deň bude patriť nielen mamám, ktoré si tak vážime, ale aj všetkým malým i veľkým, ktorí sa spolu s nami budú tešiť z krásne prežitého dňa!

 

A ako vlastne Míľa pre mamu vznikla?

Míľa pre mamu je podujatie ku Dňu matiek, vytvorené na Slovensku, mamami z Únie materských centier. Organizované je od roku 2004. Predchádzali mu 3. ročníky pokusu o zápis do Guinnessej knihy rekordov v počte osôb tlačiacich kočík na trase jednej míle (1609 m).

Od roku 2007 sa prekonávanie Guinnessovho rekordu pretransformovalo na medzinárodné podujatie s názvom „Míľa pre mamu“. Zúčastniť sa ho môžu všetci, ktorí chcú vzdať lásku, úctu a vďaku svojej mame, starej mame, krstnej či adoptívnej mame.

Prejsť jednu míľu pre svoju mamu má šancu každý, bez ohľadu na to, či „míľovú prechádzku“ prejde peši, s kočíkom či bez neho, na bycikli či na invalidnom vozíku.

Materské centrá na Slovensku vlastný rekord zakaždým prekonali a myšlienku oslavy materstva šíria do celého sveta.

Od roku 2006 organizovali podujatie Míľa pre mamu, po vzore Slovenska, aj krajiny: Bosna, Česká republika, Holandsko, Jamajka, Maďarsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Spojené štáty Americké, Švajčiarsko, Taliansko a Uganda.

Zdroj: www.materskecentra.sk